Соопштенија

Премиерот Заев се сретна со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ, Арлем Дезир: Во Република Македонија се препознаваат цврстите мерки да се обезбеди непречено работење и слобода на медиумите

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, денеска се сретна со делегација на ОБСЕ, предводена од претставникот за слобода на медиумите, Арлем Дезир.

Премиерот Заев: Доставени 16 нови инкубатори донација од Владата, повикувам заедно да преземаме активности за заштита на животот и здравјето на граѓаните

Наша најголема заложба и обврска како Влада на Република Македонија и како одговорни граѓани е да се грижиме за најмалите уште од првиот момент после нивното раѓање, бидејќи се работи за самиот почеток на животот на идните генерации како најважна и највисока човечка вредност.

Премиерот Заев на средбата со претставници на КФВ банката за поддршка на развојот: Развојните инфраструктурни проекти носат заштеда за семејните буџети на граѓаните

Во фокус на средбата беше можноста за воспоставување на систем за централно греење во Битола, односно изградба на цевковод од РЕК Битола до градот, со што, во првата фаза на овој проект, ќе се воведе централно греење во јавните социјални и образовани институции како градинки, училишта и болници.

Премиерот Заев: Владата е искрено и силно определена да го негува и да го унапреди македонскиот јазик, вечниот паметник на нашето постоење како народ

Новата Влада, искрено и силно е посветена да го негува и да го унапреди македонскиот јазик, вечниот паметник на нашето постоење како народ.

Повикувам да помагаме, да враќаме на заедниците и да го развиваме концептот за општествена одговорност

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев денеска присуствуваше на јубилејната десетгодишна манифестација Национална награда за најдобри општестсвено одговорни практики.

Вицепремиерот Анѓушев на Трансатлантскиот економски форум - Македонија врти нова страница: Стабилност, просперитет и одржлив економски раст

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев беше главен говорник на панелот „Македонија – вртење на нова страница“, кој се одржа во рамките на „Трансатлантскиот економски форум - Градење мостови на Медитеранот“.

Агенција за филм на Македонија: „Јадран филм“ нема производ, парите ќе треба да ги вратат

Како што потенцираше директорот Тозија целта е со преземените чекори оваа државна институција да ги заштити парите на граѓаните и да ги врати во буџетот на Република Македонија.

Премиерот Заев оствари средба со претседателот на Словенија, Борут Пахор и со претседателот на словенечкиот Државен Збор, Милан Брглез: Македонија и Словенија се пример за пријателски земји кои постојано создаваат причини за продлабочување на односите

Со двете средби, со Претседателот на Република Словенија, Борут Пахор и со Претседателот на словенечкиот Државен збор, Милан Брглез, заврши дводневната официјална посета на владината делегација на Република Македонија предводена од премиерот Заев.

Средба на министерот Поповски со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ, Дезир: Поздравени се определбите за објективни и професионални медиуми во Македонија

Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност во Владата на Република Македонија, Роберт Поповски денеска се сретна со Харлем Дезир, претставник за слобода на медиумите на ОБСЕ, придружуван од делегација на ОБСЕ.

Премиерот Заев на работен појадок со стопанственици на Република Словенија: Новите владини економски политики во делот на странските инвестиции се добра средина за развој на бизнис иницијативите од Словенија

Премиерот Заев ги запозна словенечките стопанственици со Планот за економски раст на Република Македонија, како и со другите аспекти на потенцијалите за инвестирање во нашата земја.

Pages