Џери Наумоф: Образуваните работници се најголемиот адут за инвеститорите (Видео)

Џери Наумоф на местото министер за привлекување странски инвестиции дојде од Одборот на директори на Македонија 2025. По потекло Македонец, во делувањето Американец, како експерт за менаџмент со богато бизнис портфолио во реномирани компании, посочува, во интервју за „Република ТВ“, дека покрај условите гарантирани од државата, образуваните работници во Македонија се најголемиот адут за привлекување на странските инвеститори.

Извор: „Република ТВ“