46-та седница на Владата

Седницата се одржа на: 
19.02.2021 - 08:30
Соопштение за јавноста: 
Записник од седница: 
PDF icon Преземи (366.57 KB)
Точки на дневниот ред: 
Точка Наслов
1 Информација за склучување на Анекс на Договорот за преземени обврски (обврзувачки договор за набавка) број 17-7950/1 од 19.11.2020 година, склучен помеѓу Владата на Република Северна Македонија и Глобалниот сојуз за вакцини (ГАВИ) (GAVI ALLIANCE), за набавка на вакцини за COVID-19 преку COVAX механизмот за обезбедување глобален и рамномерен пристап до безбедни и ефективни вакцини за COVID-19 и за Договорот за обештетување со Астра Зенека
2 Извештај за завршените преговори за усогласување на Договорот помеѓу Владата на Република Северна Македонија и Владата на Република Франција која се однесува на филмска копродукција