35 qytetarë të Afganistanit, qëndrimin e përkohshëm në Maqedoninë e Veriut do ta zëvendësojnë me qëndrim të përhershëm në Greqi

35 qytetarë të Afganistanit të cilët përkohësisht qëndruan në Maqedoninë e Veriut, sot u nisën për në Greqi e cila u mundësoi  strehim të përhershëm.

Grupi përbëhet nga aktivistë për të drejta të njeriut dhe të drejta të grave dhe antarë të familjeve të tyre. Në periudhën e kaluar vendi ynë u siguroi  strehim të përkohshëm si pjesë e operacionit të madh ndërkombëtar për ndihmën e punonjësve në misionet humanitare, demokratike dhe paqësore, aktivistë nga organizatat për të drejta të njeriut, përkthyes, studentë dhe bursistë dhe familjarë të tyre, ndërsa të cilët janë nën kërcënimin e regjimit taleban në vend.

Në vend qëndrojnë 407 qytetarë nga Afganistani.

Institucionet, gjatë qëndrimit të tyre, ua ofrojnë tërë mbështetjen e rëndësishme deri sa nuk sigurohet transfero deri në destinacioni e tyre të fundit. Shpenzimet janë të mbuluara tërësisht nga organizatat ndërkombëtare.