Седници на Влада

Дневни редови, соопштенија и одлуки од седниците на Владата на Република Македонија.

Од 39-тата седница на владата на РМ: Одлука за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите

Владата на Република Македонија на денешната 39-тата седница ја разгледа и ја усвои предлог–одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Oд 38 седница на Владата на РМ: Усвоен предлог закон за престанок на важењето на Законот за совет за утврдување на факти и покренување на постапка за утврдување одговорност за судија

Владата на Република Македонија на денешната 38 седница, донесе одлука да му предложи на Собранието на Република Македонија предлог закон за престанок на важењето на Законот за совет за утврдување на факти и покренување на постапка за утврдување одговорност за судија.

Од 37-та седница на Владата на РМ: Усвоен предлог буџетот за 2018 година; Усвоена е Фискалната стратегија за периодот 2018-2020; Усвоени предлог измените на Законот за персонален доход

Владата на Република Македонија, ја одржа својата 37-ма седница, на која го разгледуваше Предлог-буџетот на Република Македонија за 2018 година.

Владата на Република Македонија ја одржа 36-тата седница: Љубомир Јовески е предлог на владата за јавен обвинител; Заради незадоволителни резултати „Денот на дрвото“ се укинува; Обезбедена е финансиска поддршка за „11 Октомври - Еурокомпозит“ АД Прилеп

Владата на Република Македонија денеска ја одржа 36-тата седница на која се донесени повеќе одлуки од интерес на граѓаните на Република Македонија.

Владата на Република Македонија ја одржа 35-тата седница: Утврден текстот на Придонесот на Република Македонија кон Извештајот на Европската комисија; Инициран процес за измени и дополнувања на Законот за јавни набавки

Владата на Република Македонија ја одржа 35-тата седница.

Владата ја одржа својата 34-та седница: 12 здравствени установи добиваат 40 инкубатори за интензивна нега; Се реконструираат 422 километри регионални патишта

Владата на Република Македонија денеска ја одржа својата 34 седница со повеќе точки на дневниот ред од интерес на граѓаните.

 

Владата на Република Македонија ќе ја одржи својата редовна 34 седница

Владата на Република Македонија утре, 31 октомври, ќе ја одржи својата редовна 34 седница со повеќе точки на дневниот ред од интерес на граѓаните.

Владата ја одржа својата 33 седница: Отпочнува реализацијата на пречистителна станица за отпадни води во Скопје; Обезбедени финансиски средства за итна набавка на инкубатори за ГАК и за други здравствени установи

Владата на Република Македонија на денешната 33 седница ја разгледа и усвои информацијата за реализација на проектот “Пречистителна станица за отпадни води во Скопје”.

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата 33-та редовна седница

Министрите ќа ја разгледаат информацијата за покренување на иницијатива за задолжување за проектот „Пречистителна станица за отпадни води Скопје”.

32-ра седница на Владата: Проф. д-р Ана Павловска-Данева именувана за член на ГРЕКО; Владините институции ќе го забрзаат постапувањето по препораките на Народниот Правобранител; Царинските управи на Македонија и Русија ќе си ги олеснат царинските постапки

Владата на Република Македонија денеска ја одржа својата редовна 32-ра седница.

Pages