8 декември 2021 година (среда), „Св. Климент Охридски” е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ" бр.21/98 и 18/07), 8 декември 2021 година (среда), „Св. Климент Охридски” е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Mинистерството за труд и социјална политика на сите граѓани им го честита празникот „Св.Климент Охридски”.