Nikolla Dimitrov

Pozita e punës: 
Zëvendëskryetar i Qeverisë për Çështje Evropiane
Posta elektronike: 
cabinet@sep.gov.mk
Faqja e Facebook: 
Profili në Twitter: 
Фотографија: 
Biografia: 

Angazhimi profesional

2020 – U zgjodh deputet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut

2017 – 2020 Ministër për Punë të Jashtme

2009 – 2014 Ambasador në Mbretërinë e Holandës dhe përfaqësues i përhershëm në Organizatën e Ndalimit të Armëve Kimike (2009 – 2014)

2008 – 2011 Përfaqësues i Republikës së Maqedonisë në rastin kundër me Greqisë para Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë (Aplikimi i Marrëveshjes së Përkohshme nga viti 1995),

2006 – 2008 – Koordinator Nacional për integrim në NATO

2007 – 2008 - I dërguar i posaçëm i Qeverisë për integrime evropiane dhe euro- atlantike në Bruksel

2003 – 2008 - I dërguar i posaçëm i bisedimeve me Greqinë

2001 – 2006 - Ambasadori i jashtëzakonshëm dhe fuqiplotë në SHBA

2000 – 2001 - Këshilltar i Sigurimit Nacional i Presidentit.

2000 – Zëvendës Ministër i Punëve të Jashtme

Arsimimi

2012 - trajnim profesional “Xhon F. Kenedi” Fakulteti i Administrimit - Universitetit të Harvardit

1998 – Magjistër i shkencave Juridike në Universitetin e Kembrixhit

1996 – Diplomoi në fakultetin e Juridik në Universitetin “Shën Kirili dhe Metodi”

 

Letër mandati - Nikolla Dimitrov