Соопштение за неработен ден за сите граѓани - 09.09.2019 (понеделник), Денот на Независноста

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија („Службен  весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 8 септември 2019 година (недела), Денот на независноста, односно 9 септември 2019 година (понеделник) е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните во Република Северна Македонија им го честита Денот на независноста.