Владата на Република Македонија денеска во 12:00 часот ќе ја одржи својата редовна, 56-та седница

На предлог на заменик претседателот на Владата за економски прашања, на денешната седница министрите ќе ја разгледаат информацијата за можноста за понатамошно вклучување на Република Македонија во Регионална иницијатива - Програма за развој на зелени градови.

Министрите на седницата исто така ќе ја разгледаат и информацијата со Предлог-решение за нормално функционирање на ИПАРД структурата и соодветно искористување на средствата од Европската Унија.

На дневен ред на денешната седница се и предлог законот за изменување и дополнување на Законот за Судски совет на Република Македонија, како и Предлог-законот за изменување и дополнување на законот за судовите.

Владата на 56-тата седница, на предлог на Министерството за труд и социјална политика, ќе го разгледа оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2018-та година.

Пред министрите исто така ќе се најде и информацијата за реформите на средното стручно образование, конкретно за техничкото образование.

 


Дневен ред: http://vlada.mk/sednica/56