МТСП: Апел за пријавување на бездомни лица

Со оглед на неповолната временска состојба и минусните температури, Министерството за труд и социјална политика апелира до граѓаните да пријавуваат случаи на бездомништво во Црвениот крст и во центрите за социјална работа.

Дежурните тимови ќе ги згрижат и сместат бездомниците во пунктот во Момин поток - Скопје или во некој од регионалните пунктови за сместување на бездомни лица, кои што минатата есен беа отворени во Струга, Битола и Струмица.

Во продолжение се контакт телефоните на дежурните екипи:

Скопје:
Црвен крст - 071 733 171, 02 3096 227
ЦСР - 078 230 943, 076 381 762

Струга:
Црвен крст 070 249 733
ЦСР - 075 588 980

Битола:
Црвен Крст - 075 907 060
ЦСР - 071 342 492

Струмица:
Црвен Крст 070 253 441
ЦСР - 075 377 798