Состав на Владата на Република Северна Македонија

Претседател на Владата на Република Северна Македонија - Зоран Заев

Заменици на Претседателот на Владата

Радмила Шекеринска,
Министерка за одбрана

Оливер Спасовски,
Министер за внатрешни работи

Бујар Османи,
Задолжен за европски прашања

Кочо Анѓушев,
Задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори

Хазби Лика,
Задолжен за спроведување на Рамковниот договор и политички систем

 

Министри во Владата

Никола Димитров,
Министер за надворешни работи

Драган Тевдовски,
Министер за финансии

 

Венко Филипче,
Министер за здравство

Рената Дескоска,
Министерка за правда

Горан Сугарески,
Министер за транспорт и врски

Крешник Бектеши,
Министер за економија

Љупчо Николовски,
Министер за земјоделство, шумарство и водостопанствo

Дамјан Манчевски,
Министер за информатичко општество и администрација

Мила Царовска,
Министерка за труд и социјална политика 

 

Арбер Адеми,
Министер за образование и наука

Сухејл Фазлиу,
Министер за локална самоуправа

Асаф Адеми,
Министер за култура
 

Садула Дураки,
Mинистер за животна средина и просторно планирање

 

Роберт Поповски,
Mинистер без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност

Едмонд Адеми,
Министер без ресор задолжен за дијаспора

Елвин Хасан,
Министер без ресор задолжен за странски инвестиции

 

Музафер Бајрам,
Министер без ресор задолжен за имплементација на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите во Република Македонија

Зоран Шапуриќ,
Министер без ресор задолжен за регулатива за подобрување на инвестициската клима за домашните претпријатија

Зорица Апостолска,
Mинистеркa без ресор задолжена за странски инвестиции

Бардул Даути,
Министер без ресор задолжен за странски инвестиции