Прес

Зоран Заев, Претседател во Владата на Република Македонија: Договорот со Бугарија е придобивка за Македонија

Oдговорите на новинарски прашања на претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев и на министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, дадени вчера, во рамки на работата посета на Штип, по средбите со работниците и менаџментот на фабриките од текстилната индустрија.

Заменик претседател на Владата на Република Македонија Анѓушев: Македонија е најголемиот добитник на Самитот во Трст

Владината делегација предводена од премиерот Заев, е исклучително задоволна од постигнатото на вчерашниот самит и Македонија е најголемиот добитник на Самитот од Трст.

Премиерот Заев од Трст: Ќе соработуваме, за напредок на регионот и за перспективите кон ЕУ

Изјавата за медиуми на претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев дадена во Трст на Самитот за Западен Балкан.

Дескоска: Решен е проблемот-студентите повторно имаат струја, нема да дозволиме долговите од минатото да го загрозуваат образованието

Денеска за жал студентите во Студентскиот дом Гоце Делчев можеа да ги почувствуваат последиците од недомаќинското работење на ВМРО ДПМНЕ во претходната власт.

Заев: Целосно ја отвораме Владата за граѓаните!

На денешната прва седница на Владата ќе се распределуваат ресорите и портфолијата на министрите без ресори и ќе се поставуваат заменици претседатели на Владата, ќе се избира генерален секретар, шеф на кабинет и ќе се воспостават постојните и адхок комисиите во Владата за да може да се постават стартните контури на Владата, најави премиерот Зоран Заев.

Директорот на Меѓународна агенција за атомска енергија во посета на ПЕТ Центарот

Финализираа сите активности пред отпочнување на ЈЗУ Универзитетски Институт за позитронско емисиона томографија (ПЕТ Центар) со работа со пациенти. По тој повод денеска во посета на ПЕТ Центарот беа генералниот директор на Меѓународната агенција за атомска енергија, Јукија Амано и вицепремиерот и министер за здравство Никола Тодоров.

Ибрахими: Бањско-климатската услуга ја искористија над 37 илјади пензионери

Министерот за труд и социјална политика Ибрахим Ибрахими денеска ги посети пензионерите сместени во „Дебарски Бањи-Цапи“, кои ја користат владината мерка за бесплатна бањско-климатска рекреација.