Седници на Влада

Дневни редови, соопштенија и одлуки од седниците на Владата на Република Македонија.

Петта седница на Владата на Република Македонија

Почитувани, Ве известуваме дека денеска, (петок, 16 јуни 2017 година) со почеток во 17:00 часот, Владата на Република Македонија ќе ја одржи својата петта седница.

Владата почнува подготовка на Патоказ за клучните реформски приоритети за евро-атлантските перспективи

Владата на Република Македонија на денешната седница утврди насоки за реализација на итните реформски приоритети важни за евро-атлантските интеграции на Македонија.

Владата донесе одлука да отпочне постапката за санација на штетите од поплавите во тетовскиот регион, увидот на терен е веќе направен

Владата на Република Македонија вечерва ја одржа третата седница, на којашто се донесени одлуки за санација на штетите од поплавите во тетовскиот регион, од невремето на 5 јуни.

Владата одлучи да иницира постапка за разрешување на републичкиот јавен обвинител, Марко Зврлевски

Владата на Република Македонија, на денешната седница одлучи да иницира постапка за разрешување на јавниот обвинител на Република Македонија, Марко Зврлевски.

Владата ја одржа првата седница: Формирани се работните тела, министрите се обврзаа на ефикасна работа посветена на граѓанските и државните интереси

Владата на Република Македонија ја денеска ја одржа првата седница.

Pages