Седници на Влада

Дневни редови, соопштенија и одлуки од седниците на Владата на Република Македонија.

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата 33-та редовна седница

Министрите ќа ја разгледаат информацијата за покренување на иницијатива за задолжување за проектот „Пречистителна станица за отпадни води Скопје”.

32-ра седница на Владата: Проф. д-р Ана Павловска-Данева именувана за член на ГРЕКО; Владините институции ќе го забрзаат постапувањето по препораките на Народниот Правобранител; Царинските управи на Македонија и Русија ќе си ги олеснат царинските постапки

Владата на Република Македонија денеска ја одржа својата редовна 32-ра седница.

Владата ја одржа 31 седница: Договорен меморандум за разбирање за рестартирање на Југохром; Одобрен анексот за автопатот Демир Капија Смоквица; Најавени реформите во одредниците 6 и 9 од Планот 3-6-9;

На денешната седница на Владата на Република Македонија, е разгледана и усвоена Информацијата за потребата од потпишување на Меморандум за разбирање со цел придонес во надминување на состојбите поврзани со работењето на Друштвото за производство, трговија и услуги Југохром Алзар во Јегуновце.

Владата ја одржа 30-тата седница: Министерствата на мини скрининг за обнова на препораката за преговори со ЕУ; МВР во набавка на нови униформи и опрема; Владата ќе го прецизира начинот на ангажирање на државните службеници со совети и комисии

Владата на Република Македонија денеска ја одржа 30-тата седница со повеќе точки на дневниот ред.

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна 30-та седница

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна 30-та седница, со повеќе точки на днeвниот ред од интерес на граѓаните.

29та Седница на Влада: Формирана меѓуресорска група за реформи на постапката за следење на комуникациите; Се забрзува постапката за реализација на проектот „Регистар на население“; Одлука за забрзување на постапката за обештетување од непогодите во 2016 г

Владата на Република Македонија денеска ја одржа редовната, 29 седница, со повеќе точки од јавен интерес на дневниот ред.

Владата денеска ќе ја одржи својата 29 редовна седница

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 29 седница, со повеќе точки на дневниот ред од посебен интерес за граѓаните.

Од 28 седница на Владата на РМ: Предлог-законот за амнестија пуштен во владина процедура; Се преземаат поконкретни мерки за справување со загадениот воздух; Зголемени се платите во градинките; Се укинува надоместокот за информации од јавен интерес

Владата на својата денешна, 28 седница, го разгледа и усвои Предлог-законот за амнестија и им препорача на Министерството за правда и на службите во владата да ги обезбедат условите за увид во предлог текстот на законот до засегнатите министерства, како и до пошироката јавност.

Владата ја одржа 27 седница: Одобрен е анекс договор за финиширање на автопатот Миладиновци-Штип; Обезбедени финасии за непречено работење на Колска; Препораки за излезни решенија за затекнатата состојба во ЕЛЕМ

Владата на Република Македонија денеска ја одржа својата редовна 27 седница со повеќе точки од посебен интерес на дневниот ред.

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 27 седница

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 27 седница со повеќе точки на дневен ред од посебен интерес за граѓаните.