Седници на Влада

Дневни редови, соопштенија и одлуки од седниците на Владата на Република Македонија.

25-та седница на Владата на РМ: Ќе се симне тајноста на договорите со странските компании, се продолжува рокот за легализација на дивоградбите, се намалува јавниот долг, обезбеден е механизам за поддршката за годишен одмор за работниците со ниски приходи

25та седница на Владата на Република Македонија со повеќе точки на дневниот ред, од посебен интерес за граѓаните.

Владата на Република Македонија ја одржува 25 седница, министерот Сугарески ќе одржи прес конференција

Владата на Република Македонија денеска (29 август 2017 година), ја одржува својата 25-та седница. На дневниот ред на седницата се повеќе точки од посебен интерес за граѓаните.

24-та седница на Владата на РМ: Одлука за постапка за именување на Јавен обвинител на РМ; Се стопираат владините реклами; Национална стратегија за дијаспората; Иницијатива за усвојување на програма за лична асистенција на лица со телесна попреченост

Соопштение за 24-тата седница на Владата на Република Македонија.

На дневен ред на 24-тата седница на владата: Акциски план за проектот Контрола на здравствените установи, воведување на програма за лична асистенција на лица со телесна попреченост, измени и дополнувања на Законот за внатрешни работи

Владата на Република Македонија денеска (вторник, 22 август, 2017 година) во 12:00 часот, ќе ја одржи својата 24 седница.

Владата ја одржа 23-та седница на која се дискутираше и се донесоа одлуки по вкупно 51 точка на дневен ред

На седницата се дискутираше и за состојбите во IPA фондовите и нивното имплементирање во контекст на идно подобро и попродуктивно искористување на можностите што ги нудат фондовите преку институциите на системот.

Најава: Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи 23-тата седница

Најава за 23-тата седница на Владата на Република Македонија.

Владата ја одржа 22 седница: Донесени се одлуки од важност за Планот 3-6-9, од интерес за локалната самуправа и за прашања за енергетиката

Владата на Република Македонија денеска ја одржа својата 22 седница со повеќе точки на дневниот ред од интерес за граѓаните на Република Македонија.

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата 22 седница

Денеска, во 12:00 часот, Владата на Република Македонија ќе ја одржи 22-та седница.

Спасовски: За поефикасно справување со пожарите Владата прогласи кризна состојба на териториите на општините Македонски Брод и Чашка

Владата на Република Македонија денес оддржа седница, и тоа тематска седница, посветена на состојбите за пожарите во Република Македонија.

20-та седница на Владата на РМ: Усвоен текстот на Законот за употреба на јазиците

Владата на Република Македонија вечерва ја одржа својата 20-та седница, со која претседаваше Заменичката претседателка на владата и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска.

Pages