Седници на Влада

Дневни редови, соопштенија и одлуки од седниците на Владата на Република Македонија.

Владата на Република Македонија денеска ја одржа својата редовна 49-та седница

Владата на 49-та седница, ја разгледа и усвои информацијата за воведување на проект „Субвенциониран студентски оброк и други студентски потреби“ и го задолжи Министерство за образование и наука да изготви предлог законски и подзаконски акти за имплементација на проектот

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна 49-та седница

Владата на Република Македонија денеска, во 12:00 часот, ќе ја одржи својата редовна 49-та седница со повеќе точки на дневниот ред од интерес на граѓаните.

48-ма седница на Владата на РМ: усвоен предлог законот за изменување и дополнување на Законот за заштита на укажувачите; усвоена информацијата за реализација на препораките на ГРЕКО; именувани нови директори на Државните инспекторати

Владата на Република Македонија ја одржа 48-мата редовна седница.

Редовна прес-конференција на портпаролот на Владата на Република Македонија, Миле Бошњаковски, по вчерашната владина седница

Редовна прес-конференција на портпаролот на Владата на Република Македонија, Миле Бошњаковски, по вчерашната владина седница

Владата на Република Македонија ја одржа 47-та седница

Владата денеска го разгледа и утврди новиот текст на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за лековите и медицинските средства, со одлука да го достави до Собранието на Република Македонија согласно член 137 од Деловникот на Собранието на Република Македонија.

Од редовната 46-та седница на Владата на РМ: Утврден е максималниот износ на ново задолжување со државни хартии од вредност на домашниот финансиски пазар во 2018 година; Одобрена дозвола за изградба на првата приватна ветерна електрана

Владата на Република Македонија денеска ја одржа 46-тата редовна седница со повеќе точки на дневниот ред.

Владата на Република Македонија денеска ја одржа својата редовна 45-та седница

На денешната седница се усвоени повеќе предлог-закони за измени и дополнувања на повеќе законски решенија кои се однесуваат на дел од легислативата во правосудството, внатрешните работи и полицијата, како и на регулативата за работата на безбедносните служби, како дел од итните реформи опфатени со Планот 3-6-9.

Од 44-та седница на Владата на Република Македонија: Обезбедена ноемвриската плата за МЖ Транспорт; Отпочнаа активностите за проектот „Трговијата и транспортот на Западен Балкан“ во соработка со Светска Банка

Владата на оваа седница ја разгледа и прифати Одлуката од Управниот одбор на АД за производство на електрична енергија Електрани на Македонија во државна сопственост, со која се одобрува барањето за заем доставено од Македонски железници Транспорт АД Скопје.

Од 43-тата седница на Владата на РМ: Предлог-измени на Законот за полиција со што се ограничува употребата на средства за присилба; „Мерцедесот“ ќе се продаде за болничка опрема; Градежното земјиште во реоните 5 и 6 поевтинува за повеќе од 80%

Владата на Република Македонија ја одржа 43-тата редовна седница со повеќе точки од интерес на граѓаните.

Владата на Република Македонија ја одржа 42-та седница

Усвоени буџетот за 2018, мерките од планот за економски раст, донесена одлука со која се задолжуваат министрите, замениците, државните секретари и генералниот секретар на Владата да достават информации за службените трошоци направени во првите шест месеци