Седници на Влада

Дневни редови, соопштенија и одлуки од седниците на Владата на Република Македонија.

Од 28 седница на Владата на РМ: Предлог-законот за амнестија пуштен во владина процедура; Се преземаат поконкретни мерки за справување со загадениот воздух; Зголемени се платите во градинките; Се укинува надоместокот за информации од јавен интерес

Владата на својата денешна, 28 седница, го разгледа и усвои Предлог-законот за амнестија и им препорача на Министерството за правда и на службите во владата да ги обезбедат условите за увид во предлог текстот на законот до засегнатите министерства, како и до пошироката јавност.

Владата ја одржа 27 седница: Одобрен е анекс договор за финиширање на автопатот Миладиновци-Штип; Обезбедени финасии за непречено работење на Колска; Препораки за излезни решенија за затекнатата состојба во ЕЛЕМ

Владата на Република Македонија денеска ја одржа својата редовна 27 седница со повеќе точки од посебен интерес на дневниот ред.

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 27 седница

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 27 седница со повеќе точки на дневен ред од посебен интерес за граѓаните.

 

25-та седница на Владата на РМ: Ќе се симне тајноста на договорите со странските компании, се продолжува рокот за легализација на дивоградбите, се намалува јавниот долг, обезбеден е механизам за поддршката за годишен одмор за работниците со ниски приходи

25та седница на Владата на Република Македонија со повеќе точки на дневниот ред, од посебен интерес за граѓаните.

Владата на Република Македонија ја одржува 25 седница, министерот Сугарески ќе одржи прес конференција

Владата на Република Македонија денеска (29 август 2017 година), ја одржува својата 25-та седница. На дневниот ред на седницата се повеќе точки од посебен интерес за граѓаните.

24-та седница на Владата на РМ: Одлука за постапка за именување на Јавен обвинител на РМ; Се стопираат владините реклами; Национална стратегија за дијаспората; Иницијатива за усвојување на програма за лична асистенција на лица со телесна попреченост

Соопштение за 24-тата седница на Владата на Република Македонија.

На дневен ред на 24-тата седница на владата: Акциски план за проектот Контрола на здравствените установи, воведување на програма за лична асистенција на лица со телесна попреченост, измени и дополнувања на Законот за внатрешни работи

Владата на Република Македонија денеска (вторник, 22 август, 2017 година) во 12:00 часот, ќе ја одржи својата 24 седница.

Владата ја одржа 23-та седница на која се дискутираше и се донесоа одлуки по вкупно 51 точка на дневен ред

На седницата се дискутираше и за состојбите во IPA фондовите и нивното имплементирање во контекст на идно подобро и попродуктивно искористување на можностите што ги нудат фондовите преку институциите на системот.

Најава: Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи 23-тата седница

Најава за 23-тата седница на Владата на Република Македонија.

Владата ја одржа 22 седница: Донесени се одлуки од важност за Планот 3-6-9, од интерес за локалната самуправа и за прашања за енергетиката

Владата на Република Македонија денеска ја одржа својата 22 седница со повеќе точки на дневниот ред од интерес за граѓаните на Република Македонија.

Pages