Интервјуа

Ставрески: Стотици милиони евра владина поддршка годишно за фирмите

Фирмите во Македонија плаќаат најниски даноци. Денес државата пет пати помалку зафаќа од заработката на компаниите во споредба со пред десет години. Тоа се стотици милиони евра годишно директна помош од Владата за домашните фирми преку даночната политика, вели вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески.

Gruevski's interview with Leaders: Macedonia’s Advantages

Prime Minister Nikola Gruevski in the interview with Leaders Magazine speaks about government's strategic priorities, foreign investments, opportunities for development and stability of the country, refugee crisis...

Груевски за „Лидерс“: Предностите на Македонија

Премиерот Никола Груевски во интервју за американскиот магазин „Лидерс“ зборува за стратегиските приоритети на Владата, за странските инвестиции, можностите за развој и стабилност на земјата, бегалската криза…

Груевски: Народот јасно гледа се и знае да цени и суди

Македонија ќе оди напред и има своја иднина, сите граѓани на нашата земја се таа иднина и мора заедно да работиме со сиот потенцијал за иднината да биде подобра, потенцира премиерот Никола Груевски во интервју за Прес24.

Интервју на премиерот Никола Груевски за Кинески Дневник

- Многу компании се заинтересирани за инвестирање во Македонија, а во моментов разговараме со најмалку десет кинески компании кои изразија сериозни намери за проекти и инвестиции во Македонија, истакна премиерот Никола Груевски во интервју за најтиражниот азиски весник China Daily.

Премиерот Никола Груевски гостин во Дневникот на телевизија Канал 5 (Видео)

Целото интервју на премиерот Никола Груевски во Дневникот на телевизија Канал 5.

Премиерот Никола Груевски гостин во Дневникот на телевизија Сител (Видео)

Целото интервју на премиерот Никола Груевски во Дневникот 2 на телевизија Сител.

Спиро Ристовски заменик министер за образование и наука

Вложувањата во образованието и повисоките стандарди се заедничка инвестиција за иднината на младите, изјави заменик министерот за образование и наука Спиро Ристовски во интервју за МИА.

Одобрени над 20 милиони евра субвенционирани станбени кредити

Проектот „Купи куќа, купи стан“ досега го реши прашањето на околу 600 семејства за да дојдат до сопствен дом, а државата помогна со 3,5 милиони евра субвенции.
Ова го истакнува вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески во интервју за МРТ.

Иднината на Македонија е во НАТО и ЕУ

... многу јасно кажав дека иднината на Македонија е во НАТО и ЕУ. Патем речено тоа го имаме демонстрирано и преку бројните наши учества во НАТО и ЕУ мисиите, како што се мисиите во Авганистан, Ирак, БиХ итн.Значи ниту јас ниту владата немаме дилеми по ова прашање, изјави премиерот Никола Груевски во интервју за Press24.

Pages