Сервисни информации

Се преземаат сите мерки пожарот во општина Македонски Брод да биде ставен под контрола и апелира да не се шират непроверени информации на социјалните мрежи

Се преземаат сите мерки пожарот во општина Македонски Брод да биде ставен под контрола и апелира да не се шират непроверени информации на социјалните мрежи

Свечености по повод Денот на Републиката – 2 Август

По повод празникот Денот на Републиката, на 2 август, Организациониот одбор за прослава на празникот при Владата на Република Македонија, во координација со Собранието на Република Македонија и со Претседателот на Република Македонија организира голем број свечености, чествувања и обраќања.

Информации за користење денови од летен годишен одмор на министрите во Владата на Република Македонија

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, годишниот одмор ќе го користи од 3 до 6 август, и со своето семејството ќе престојува во Охрид. Доколку дозволуваат работните обврски, ќе искористи и дел од викендите во текот на август.

Pages