Сервисни информации

Препораки од Министерство за здравство за заштита од високи температури

Информации за топлотните бранови континуирано се дистрибуираат на интернет страната www.toplotnibranovi.mk.

Информација за пожарите во општина Македонски Брод и состојба во други региони до 16:00 часот

Пожарот во атар на с. Требовље, општина Македонски Брод сеуште е активен према месноста Лутоец и с. Растеш. Во моментот загрозени се првите 3 куќи од селото и 1 плевна. Двете лица (старицата и болното дете) во с.

Информација за пожарите во општина Македонски Брод и состојба во други региони до 11:00 часот

Пожарот во атар на с. Требовље, општина Македонски Брод сеуште е активен. Состојбата на терен е посмирена, намалено е ширењето на пожарот према селата Растеш и Требовље.

Потпишаниот меморандум – почеток на стратешко партнерство во секторот на природниот гас

Министерот за економија на Република Македонија, Крешник Бектеши и министеркaта за енергетика на Република Бугарија, Теменужка Петкова го потпишаа Меморандумот за соработка помеѓу двете министерства.

МТСП: Преземаме итни мерки за подобрување на состојбите во Специјалниот завод - Демир Капија

Министерството за труд и социјална политика известува дека денеска, 1 август 2018 година, се одржа состанок на работната група за дефинирање на Акцискиот план за итни мерки за подобрување на состојбите во Специјалниот завод Демир Капија.

МТСП: 3000 стечајци опфатени со законскиот предлог усвоен на владина седница

На вчерашната седница на Владата на Република Македонија беше усвоен Предлог - Законот за материјално обезбедување на невработени лица поради приватизација на претпријатија со доминантна сопственост на државата, во јавноста познат како ,,Закон за стечајци’’.

Се преземаат сите мерки пожарот во општина Македонски Брод да биде ставен под контрола и апелира да не се шират непроверени информации на социјалните мрежи

Се преземаат сите мерки пожарот во општина Македонски Брод да биде ставен под контрола и апелира да не се шират непроверени информации на социјалните мрежи

Свечености по повод Денот на Републиката – 2 Август

По повод празникот Денот на Републиката, на 2 август, Организациониот одбор за прослава на празникот при Владата на Република Македонија, во координација со Собранието на Република Македонија и со Претседателот на Република Македонија организира голем број свечености, чествувања и обраќања.

Информации за користење денови од летен годишен одмор на министрите во Владата на Република Македонија

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, годишниот одмор ќе го користи од 3 до 6 август, и со своето семејството ќе престојува во Охрид. Доколку дозволуваат работните обврски, ќе искористи и дел од викендите во текот на август.

Pages