Средба на претставници на Владата на Република Македонија со Конфедерацијата на слободните синдикати: Двете страни се отворени за развивање на социјалниот дијалог и изнаоѓање на заеднички решенија

Во Буџетот за 2018 година се предвидени покачувања на платите во образованието, здравството, социјалната заштита и одбраната.

Владата на Република Македонија упати покана за средба со претставници на КСС

Владата на Република Македонија ја информира јавноста дека утрово (12.1.2018), преку кабинетот на вицепремиерката Шекеринска, електронски и телефонски упати покана за средба со претставници на Конф

Соопштение за прекинување на прагот на алармирање

Соопштение за мерките против аерозагадувањето, кои се деактивирани од денеска врз основа на информацијата добиена од Министерството за животна средина и просторно планирање.

Редовна прес-конференција на портпаролот на Владата на Република Македонија, Миле Бошњаковски, по 48-мата владина седница

Редовна прес-конференција на портпаролот на Владата на Република Македонија, Миле Бошњаковски, по вчерашната 48-ма владина седниц

48-ма седница на Владата на РМ: усвоен предлог законот за изменување и дополнување на Законот за заштита на укажувачите; усвоена информацијата за реализација на препораките на ГРЕКО; именувани нови директори на Државните инспекторати

Владата на Република Македонија ја одржа 48-мата редовна седница.

Премиерот Заев на втор ден Божик заедно со штитениците во Заводот за заштита и рехабилитација во Банско: Поздравени се заложбите за еднакви права и можности за сите граѓани

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, денеска е меѓу штитениците во Заводот за заштита и рехабилитација во Банско.

Активирани мерките против аерозагадувањето во град Скопје

Владата на Република Македонија, почнувајќи од денеска (понеделник, 08.01.2018) ги активира мерките за ублажување на последиците од аерозагадувањето во градот Скопје.

Премиерот Заев: Божик нека ни биде причина за неминлива радост, за да ја споделуваме со сите, во сите наши претстојни предизвици

Во честитката на премиерот Заев до православните верници се истакнува дека додека „овие денови ја слушаме ангелската песна што го слави раѓањето Христово, ја слушаме и пораката која секоја година повикува да ги подготвиме нашите срца за Неговото раѓање во сите нас.“

Редовна прес-конференција на портпаролот на Владата на Република Македонија, Миле Бошњаковски, по вчерашната владина седница

Редовна прес-конференција на портпаролот на Владата на Република Македонија, Миле Бошњаковски, по вчерашната владина седница

Владата на Република Македонија ја одржа 47-та седница

Владата денеска го разгледа и утврди новиот текст на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за лековите и медицинските средства, со одлука да го достави до Собранието на Република Македонија согласно член 137 од Деловникот на Собранието на Република Македонија.

Pages