Премиерот Заев и министерот Спасовски остварија средба со Националното здружение на автошколи и возачи-инструктори „Обука-Л“

Претставниците од здружението ги информираа премиерот и министерот со проблемите со кои се соочуваат во својата работа, посочувајќи дека суштински потребно е донесување на новото предлог-законско решение на Законот за безбедност во сообраќајот.

Премиерот Заев ќе престојува во дводневна посета на Брисел, на средби со врвот на ЕУ

Во рамки на посетата, претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, ќе присуствува на Европскиот молитвен појадок, на покана на европратеникот Алојз Петерле.

Брифинг со новинарите во Владата на РМ: Односи со јавноста заради транспарентност, а не заради пропаганда

Системот за комуникации на владата сега чини сериозно помалку заради тоа што Владата се откажа од трошење пари за пропаганда и за контрола на медиуми. Целокупниот делокруг на работа се спроведува со внатрешни капацитети, без да се трошат дополнителни пари за надворешни ресурси.

Средба на премиерот Заев со високи претставници на швајцарскиот Центар за безбедност, развој и владеење на правото: Поддршка на реформските процеси во безбедносниот сектор, според најдобри пракси од земји членки на ЕУ

На средбата се разговараше за можностите за формализирање на соработката со Центарот за безбедност, развој и владеење на правото, DCAF, во делот на истражувања и експертизи за реформските процеси во безбедносниот сектор во Република Македонија, според најдобри пракси од земји членки на ЕУ.

Владата на Република Македонија ја одржа 40-тата седница

Владата ја усвои информацијата на Агенција за катастар на недвижности за изменување и дополнување на Тарифникот за висина на надоместокот за повеќе услуги на катастарот. Со предложените измени, цените на услугите на Агенција за катастар на недвижности за различни услуги се намалуваат од 28 до 90 отсто.

Премиерот Заев: Македонија добива поддршка од Унгарија за евроатлантските интеграции на нашата земја

Премиерот Заев се заблагодари во име на Владата на РМ за поддршката на Унгарија во обезбедувањето на нашата јужна граница со Грција во однос на мигрантската криза со која се соочува ЕУ.

Премиерот Заев: Помошта од Народна Република Кина е од историско значење за инфраструктурната модернизација на земјата

На средбата двајцата премиери ги разгледаа проектите од регионално значење за Коридорот 10 и се согласија за негова имплементација и реализација во најбрз рок.

Премиерот Заев на средба со менаџментот на компанијата „China Energy“: Најавено учество во повеќе проекти, созреани се условите за инвестиции во енергетиката и транспортот

Премиерот Зоран Заев, заедно со владиниот економски тим, денеска во Будимпешта, оствари средба со потпретседателот на Бордот на директори на компанијата China Energy, Динг Јанжанг и други претставници на менаџментот на компанијата.

Владата на Република Македонија утре ќе ја одржи својата редовна, 40-та седница

Владата на Република Македонија утре ќе ја одржи својата редовна, 40-та седница, со повеќе точки на дневниот ред од интерес на граѓаните на Република Македонија.

Премиерот Заев со менаџментот на Хуавеи на Самитот 16+1: Во Македонија се создадени услови за нови инвестиции и соработка на заеднички проекти

На средбата се разговараше за идните перспективи на соработка помеѓу компанијата Хуавеи и Република Македонија, за идните инвестициони чекори, но и за новите иновации и смарт технологии што ги лансира компанијата. Беше заклучено дека во Македонија се создадени услови за развој на стабилна бизнис клима и поволни услови за нови инвестиции.

Pages