The Government of the Republic of Macedonia will Send 100 Thousand Euros for the Victims in the Earthquake in Turkey

The Government of the Republic of Macedonia at the session held today reached a decision to send financial aid in the amount of 100,000 euros as a financial support to the victims and to help repair the damages sustained from the severe earthquake in the Republic of Turkey.

Премиерот Никола Груевски се сретна со претседавачот на Претседателството на Босна и Херцеговина Жељко Комшиќ

Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, денеска оствари средба со претседавачот на Претседателството на Босна и Херцеговина, г-дин Жељко Комшиќ.

Премиерот Груевски прими делегација на Светската кик бокс федерација

Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, денеска оствари средба со делегација на Светската кик бокс федерација предводена од нејзиниот претседател, г-дин Енио Фалсони.

Ставрески: Догодина повеќе пари во Буџетот за инфраструктурни инвестиции

Следната година ќе има повеќе пари во Буџетот за инфраструктурни проекти, како и средства за започнување на реконструкцијата и доизградбата на пругата на Коридорот 8 кон Бугарија и за проектот „Купи куќа, купи стан“.
Ова го вети вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески на денешната средба со стопанствениците во Градежната комора при Сојузот на стопанските комори на Македонија (ССК).

Владата ќе ја субвенционира каматата за новата кредитна линија од ЕИБ наменета за мали и средни претпријатија

Владата на Република Македонија на денешната седница донесе одлука за субвенционирање на каматата за новата кредитна линија која што е обезбедена од Европската инвестициона банка во износ од 50 милиони евра и е наменета за финансирање на мали и средни претпријатија и други приоритетни проекти.

The Government will Subsidize the Interest Rate on the New EIB Credit Line Designed for Small and Medium Businesses

At the session held today, the Government of the Republic of Macedonia adopted a decision to subsidize the interest rate on the new credit line provided by the European Investment Bank in the amount of 50 million euros, which is intended for financing small and medium businesses and other priority projects.

Stavreski: More Funds from the Budget for Infrastructural Investments Next Year

Next year there will be more money in the Budget intended for infrastructural projects, as well as funds for starting the reconstruction and completing the construction of the railroad at the Corridor 8 towards Bulgaria, and for the “Buy a house, Buy a Flat” project.

Честитка од премиерот Никола Груевски по повод Денот на македонската револуционерна борба, 23-ти Октомври

Од името на Владата на Република Македонија, и од мое лично име, сакам да Ви го честитам големиот државен празник, 23-ти Октомври - Денот на македонската револуционерна борба, ден кога е формирана Македонската револуционерна организација.