Премиерот Никола Груевски се сретна со претседавачот на Домот на народите во Собранието на Босна и Херцеговина, Сулејман Тихиќ

Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, денеска оствари средба со заменик претседавачот на Домот на народите во Собранието на Босна и Херцеговина и претседател на Странката за демократска акција, г-дин Сулејман Тихиќ.

Во Москва средба на министерката Јанкулоска со нејзиниот руски колега Нургалиев

Потпишан Договорот за соработка со кој се опфатени повеќе сфери од заеднички интерес
Министерката за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска и нејзиниот домаќин, министерот за внатрешни работи на Руската Федерација Рашид Нургалиев...

PM Gruevski meets Deputy Chairman of House of Peoples of B&H Parliament, Tihic

Prime Minister Nikola Gruevski Thursday met with Sulejman Tihic, Deputy Chairman of the House of Peoples of the Bosnia and Herzegovina Parliament and leader of Party for Democratic Action.
Both interlocutors discussed relations and cooperation between two countries, which are characterised by friendly and identical positions related to international and regional cooperation with common strategic goal in meeting conditions for full-fledged membership in European and Euro-Atlantic structures, Government's press office reports.

Address by the Prime Minister Nikola Gruevski at the United Kingdom – the Republic of Macedonia Investment Forum

Your Excellencies,
Distinguished representatives of the business community,
Ladies and gentlemen,
Dear friends,

It is a real pleasure to be with you today, here in London, and to have an opportunity to address the representatives of companies from the United Kingdom...

Владата на Република Македонија ќе испрати 100 илјади евра за настраданите во земјотресот во Турција

Владата на Република Македонија на денешната седница донесе одлука да се испрати парична помош во износ од 100.000 евра како финансиска поддршка за настраданите и санирање на големите штети предизвикани од тешкиот земјотрес во Република Турција.

The Government of the Republic of Macedonia will Send 100 Thousand Euros for the Victims in the Earthquake in Turkey

The Government of the Republic of Macedonia at the session held today reached a decision to send financial aid in the amount of 100,000 euros as a financial support to the victims and to help repair the damages sustained from the severe earthquake in the Republic of Turkey.

Премиерот Никола Груевски се сретна со претседавачот на Претседателството на Босна и Херцеговина Жељко Комшиќ

Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, денеска оствари средба со претседавачот на Претседателството на Босна и Херцеговина, г-дин Жељко Комшиќ.

Pages