Седница на Владиниот Комитет за туризам

Владиниот Комитет за туризам на денешната седница ја разгледа Националната стратегија за развој на туризмот со посебен акцент на формирање работна група која ќе се концентрира на делот на формирање и создавање развојни туристички...

Ставрески: Оценката на „Фич“ потврда за добрите макроекономски политики и сигнал за странските инвеститори

Најновата оценка на агенцијата „Фич“ за кредитниот рејтинг на Македонија како стабилен и со добри перспективи за во иднина за вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески е потврда на добрите макроекономски ...

Состанок на Комитетот за минерални суровини

Во Владата на Република Македонија вчера се одржа вториот состанок на Комитетот за минерални суровини, со кој претседаваше претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски.

Премиерот Никола Груевски се сретна со претседавачот на Домот на народите во Собранието на Босна и Херцеговина, Сулејман Тихиќ

Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, денеска оствари средба со заменик претседавачот на Домот на народите во Собранието на Босна и Херцеговина и претседател на Странката за демократска акција, г-дин Сулејман Тихиќ.

Во Москва средба на министерката Јанкулоска со нејзиниот руски колега Нургалиев

Потпишан Договорот за соработка со кој се опфатени повеќе сфери од заеднички интерес
Министерката за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска и нејзиниот домаќин, министерот за внатрешни работи на Руската Федерација Рашид Нургалиев...

Fitch: Macedonia Retains Bb+ Credit Rating

The international agency Fitch Ratings has affirmed Macedonia's fiscal stability by retaining its BB+ credit rating. The country is awarded with positive foreign and local currency outlook.

PM Gruevski meets Deputy Chairman of House of Peoples of B&H Parliament, Tihic

Prime Minister Nikola Gruevski Thursday met with Sulejman Tihic, Deputy Chairman of the House of Peoples of the Bosnia and Herzegovina Parliament and leader of Party for Democratic Action.
Both interlocutors discussed relations and cooperation between two countries, which are characterised by friendly and identical positions related to international and regional cooperation with common strategic goal in meeting conditions for full-fledged membership in European and Euro-Atlantic structures, Government's press office reports.

Fitch: Macedonia retains BB+ credit rating

The international agency Fitch Ratings has affirmed Macedonia's fiscal stability by retaining its BB+ credit rating. The country is awarded with positive foreign and local currency outlook.
The rating is based on solid macroeconomic policy frame...

Address by the Prime Minister Nikola Gruevski at the United Kingdom – the Republic of Macedonia Investment Forum

Your Excellencies,
Distinguished representatives of the business community,
Ladies and gentlemen,
Dear friends,

It is a real pleasure to be with you today, here in London, and to have an opportunity to address the representatives of companies from the United Kingdom...

Владата на Република Македонија ќе испрати 100 илјади евра за настраданите во земјотресот во Турција

Владата на Република Македонија на денешната седница донесе одлука да се испрати парична помош во износ од 100.000 евра како финансиска поддршка за настраданите и санирање на големите штети предизвикани од тешкиот земјотрес во Република Турција.

Pages