Редовен месечен надзор во постапките за посвојувње

Поради утврдени неправилности во постапката за посвојување и непочитување на законската регулатива, социјална инспекција ќе врши редовен месечен надзор над работата на стручните работници во постапките за посвојување во сите центри за социјална работа, почнува со работа Комисија за засновување на посвојувањето, а ќе се направат и измени во Законот за семејство.

Министерот Димовски домаќин на работниот состанок на министрите за земјоделство од ЈИЕ

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Постојаната работна група за регионален рурален развој во Југоисточна Европа (SWG) во петок и сабота ќе бидат домаќини на петтиот годишен работен состанок на министрите за земјоделство од Југоисточна Европа (ЈИЕ).

Кралев: Повлечена суспензијата за користење пари од програмите „Доживотно учење“ и „Млади во акција“

Република Македонија од 2012 година повторно ќе може да користи пари од програмите на Европската унија „Доживотно учење“ и „Млади во акција“, по одлуката на Европската комисија за повлекување на суспензијата на децентрализираните акции, информира денеска на прес-конференција министерот за образование и наука Панче Кралев.

Forum on development of Macedonia's innovation strategy 2012-2020

Innovations as a fundamental concept for economic development are of exceptional significance for any modern economy, including the Macedonian, said Minister of Education and Science Pance Kralev at the opening of Forum for Innovations - Development of Innovation Strategy 2012-2020, held in Skopje on Wednesday.

Форум за развивање на македонска стратегија за иновации 2012-2020

Иновациите како фундаментален концепт со кој се развива економијата се од особено значење за секоја модерна економија, па и за македонската, порача министерот за образование и наука Панче Кралев на отворањето на Форумот за иновации – развивање стратегија за иновации 2012-2020, што денеска се одржува во Скопје.

PM Gruevski holds regular meeting with coalition partner

Prime Minister Nikola Gruevski held regular meeting Tuesday with the governmental coalition partner Ali Ahmeti, the leader of the Democratic Union for Integration (DUI).

Средба на премиерот Груевски со лидерот на ДУИ Ахмети

Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, денеска оствари средба со коалицискиот партнер, претседателот на Демократската унија за интеграција, г-дин Али Ахмети.

PM Gruevski meets EBU Director General

Prime Minister Nikola Gruevski and Ingrid Deltenre, Director General of the European Broadcasting Union (EBU), dicussed Tuesday in Skopje on finding regular financing sources for the Macedonian Radio Television (MRT) in support of its commitment to keep operating as independent, modern public broadcasting service.

Средба на премиерот Груевски со генералниот директор на Европската радиодифузна унија Делтенре

Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, денеска оствари средба со генералниот директор на Европската радиодифузна унија, г-ѓа Ингрид Делтенре.

Арифи: Процесот на деблокирање на прашањето за евроатлантските интеграции останува приоритет

Сликата во регионот оваа година дефинитивно се менува во однос на евроинтеграциите и многу е битно Република Македонија да не остане надвор од еден процес кој апсолутно добива регионална димензија, изјави денеска на прес-конференција вицепремиерката за евроинтеграции Теута Арифи посочувајќи на аргументите со кои земјата ќе лобира пред декемвриските средби на највисокиот врв на Европската унија.

Pages