Медиа центар

 • Бесими: Со придонесот во меѓународните мировни мисии, Македонија де факто членка на НАТО

  СР Германија е поддржувач на Република Македонија за нејзиното членство во НАТО, со високо признание и благодарност за учеството на македонските мировници во меѓународните мисии. И во овој период однесувањето на Република Македонија де факто како членка е од големо значење и за Алијансата и за кредибилитетот на земјата.

 • Тодоров ја посети штипската Клиничка болница

  Министерот за здравство Никола Тодоров денеска ја посети Клиничката болница во Штип, со цел да утврди како тече планот и програмата за работа кои ги имаат директорите, по неговата посета пред неколку месеци.

 • PM Gruevski at Economic Forum Poland-Central Europe-China in Warsaw

  Prime Minister Nikola Gruevski delivered an address Thursday at the Economic Forum Poland-Central Europe-China in Warsaw.

 • Minister Kralev takes part at Bucharest conference

  Minister of Education and Science Pance Kralev participated on Thursday at a plenary session of a ministerial conference in Bucharest dedicated to the implementation and challenges of the Bologna Process.

 • Промоција на издавачките проекти поддржани од ЕУ програмата „Култура 2007-2013“

  Издавачкиот сектор во Македонија е најактивен и најдобар корисник на Програмата на Европската унија „Култура 2007-2013“, зашто од сите други области во културата има најголем број поддржани проекти (17 од 38) од фондот на Унијата.

 • Министерот Кралев учествува на министерската конференција во Букурешт

  Министерот за образование и наука Панче Кралев денеска учествуваше на пленарната седница на министерската конференција во Букурешт, посветена на имплементацијата и предизвиците на Болоњскиот процес.

 • Премиерот Груевски во Варшава на форумот „Полска - Централна Европа - Кина“

  Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, денеска во Варшава учествуваше и се обрати на бизнис форумот Полска – Централна Европа – Кина, чиј што домаќин беше премиерот на Република Полска, г-дин Доналд Туск, а на кој покрај премиерот на НР Кина, г-дин Вен Џиабао, присуствуваа повеќе премиери и високи претставници на централно и источно европски земји.

 • Тодоров ја посети кочанската Општа болница

  Министерот за здравство Никола Тодоров денеска во Кочани ги посети Хируршкото одделение каде се реновирани санитарните јазли и неколку други одделнија во кои е инвестирана нова опрема и помагала.

 • ZELS celebrates 40. anniversary

  The Association of Local Self-Government Units of Macedonia (ZELS) marked Thursday its 40th anniversary.

 • ЗЕЛС прослави 40-годишен јубилеј

  Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија - ЗЕЛС денеска одбележа 40 години од своето основање.

Pages