Соопштенија

Премиерот Никола Груевски се сретна со претседавачот на Претседателството на Босна и Херцеговина Жељко Комшиќ

Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, денеска оствари средба со претседавачот на Претседателството на Босна и Херцеговина, г-дин Жељко Комшиќ.

Премиерот Груевски прими делегација на Светската кик бокс федерација

Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, денеска оствари средба со делегација на Светската кик бокс федерација предводена од нејзиниот претседател, г-дин Енио Фалсони.

Ставрески: Догодина повеќе пари во Буџетот за инфраструктурни инвестиции

Следната година ќе има повеќе пари во Буџетот за инфраструктурни проекти, како и средства за започнување на реконструкцијата и доизградбата на пругата на Коридорот 8 кон Бугарија и за проектот „Купи куќа, купи стан“.
Ова го вети вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески на денешната средба со стопанствениците во Градежната комора при Сојузот на стопанските комори на Македонија (ССК).

Stavreski: More Funds from the Budget for Infrastructural Investments Next Year

Next year there will be more money in the Budget intended for infrastructural projects, as well as funds for starting the reconstruction and completing the construction of the railroad at the Corridor 8 towards Bulgaria, and for the “Buy a house, Buy a Flat” project.

Италијанска инвестиција од 10 милиони евра во изградба на трговски центар во Петровец

Со поставување камен-темелник во општина Петровец денеска почна изградба на мултифункционален трговски центар, инвестиција на италијанската групација Еуроиталија во вредност од 10 милиони евра. Деловниот објект ќе се простира на површина од 10.000 квадратни метри и треба да овозможи 100 нови работни места.

Промоција на 13 нови книги од медицинските науки во рамки на проектот за превод на 1000 стручни книги

Тринаесет нови наслови на книги од областа на медицинските науки беа промовирани денеска во рамки на проектот „Превод на 1000 стручни, научни книги и учебници од кои се учи на врвните, најдобрите и најреномираните универзитети во САД и Англија, а од областа на правото во Франција и Германија“.

Pages