Соопштенија

Средба Груевски - Хејг во Лондон

Премиерот Никола Груевски во рамки на посетата на Лондон по повод Инвестицискиот форум „Обединето Кралство - Македонија“, за презентација на можностите за правење бизнис пред потенцијалните британски инвеститори, денеска се сретна со шефот на британската дипломатија Вилијам Хејг.

Груевски: Третото место на Македонија на листата топ реформатори на СБ валоризација на сработеното

Веста од Светската банка дека Македонија има огромен напредок во делот на реформите за создавање добра бизнис клима и за креирање бизнис е голем успех за нас и сериозна валоризација од институција, која што нема политички пресметки кога ги прави овие рангирања туку оценува само стручно според направените реформи и нивното спроведување особено во делот на економијата и економските промени што се направени во земјата.

Ставрески: Македонија трет топ реформатор во светот во Извештајот на Светска банка за водење бизнис

Република Македонија е трет топ реформатор во светот оваа година, според Извештајот на Светска банка „Дуинг бизнис 2012“, по Мароко и Молдавија. Во Извештајот, објавен денеска, таа се искачи за 12 места од 34 на 22 место. Таа е лидер во Западен Балкан и подобра е од 19 земји членки во ЕУ.

Stavreski: Macedonia third top reformer in the world according to World Bank Doing Business Report

Republic of Macedonia is the thrid top reformer in the world this year according to World Bank "Doing Business 2012” Report, following Morocco and Moldova. According to the Report, released today, it moved 12 places from 34th to 22nd place.

Груевски: Македонија е добра земја за водење бизнис, потврда е присуството на странските инвеститори

Македонија е добра земја за водење бизнис, тоа најдобро го потврдува Светската банка која преку листата на Дуинг Бизнис неколку години по ред ја става Македонија на врвот на листата на реформатори и поволни бизнис дестинации, а значаен напредок забележуваме и на листата на Форбс.

Попоски: Силна поддршка за зачленување на Македонија во НАТО

Силна поддршка за зачленување на Република Македонија во НАТО алијансата и увреување дека се исполнети сите услови за тоа, е заедничката констатација на учесниците на амбасадорскиот состанок, информира министерот за надворешни работи Никола Попоски по завршување на редовниот годишен состанок на Република Македонија со Северно-атланскиот совет во Брисел.

Gruevski: Macedonia offers favourable climate for running businesses

Macedonia is a favourable country for running business acknowledged by the World Bank through its Doing Business report in which Macedonia for several years in a row is put on top of the list of reformers and favourable business destinations.

Средба на премиерот Никола Груевски со Емирот на Државата Катар Хамад бин Калифа ал Тани

Во Владата на Република Македонија денеска се одржа билатерална средба на делегации на Владата на Република Македонија и Државата Катар, предводени од претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски и Емирот ...

Седница на Економскиот совет

Ве информираме дека вчера попладне (понеделник, 17.10.2011 година) Економскиот совет при Владата на Република Македонија одржа редовна седница, на која се разгледуваа повеќе точки од областа на економските политики и проекти.

Груевски: Македонија е подготвена за преговори со ЕУ, фер и чесно е тоа да и се овозможи

Обновената препорака од ЕК е признание за сработеното. Уверен сум дека во овој момент Македонија го има капацитетот и кадровски, и организациски, и вредносно, па и културолошки да ги почне проговороите за членство во ЕУ и ќе биде фер ...

Pages