Соопштенија

Full liberalization of Macedonia-Latvia commodity transport

Text of the agreement for full liberalization of commodity transport was initialed at Thursday's meeting of the mixed commission for international road transport of passengers and commodities between the Republic of Macedonia and Republic of Latvia.

Седница на Владиниот Комитет за туризам

Владиниот Комитет за туризам на денешната седница ја разгледа Националната стратегија за развој на туризмот со посебен акцент на формирање работна група која ќе се концентрира на делот на формирање и создавање развојни туристички...

Ставрески: Оценката на „Фич“ потврда за добрите макроекономски политики и сигнал за странските инвеститори

Најновата оценка на агенцијата „Фич“ за кредитниот рејтинг на Македонија како стабилен и со добри перспективи за во иднина за вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески е потврда на добрите макроекономски ...

Во Москва средба на министерката Јанкулоска со нејзиниот руски колега Нургалиев

Потпишан Договорот за соработка со кој се опфатени повеќе сфери од заеднички интерес
Министерката за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска и нејзиниот домаќин, министерот за внатрешни работи на Руската Федерација Рашид Нургалиев...

Fitch: Macedonia Retains Bb+ Credit Rating

The international agency Fitch Ratings has affirmed Macedonia's fiscal stability by retaining its BB+ credit rating. The country is awarded with positive foreign and local currency outlook.

Fitch: Macedonia retains BB+ credit rating

The international agency Fitch Ratings has affirmed Macedonia's fiscal stability by retaining its BB+ credit rating. The country is awarded with positive foreign and local currency outlook.
The rating is based on solid macroeconomic policy frame...

Prime Minister Nikola Gruevski Met with the Chairman of the Presidency of Bosnia and Herzegovina, Zeljko Komshik

The President of the Government of the Republic of Macedonia, Mr. Nikola Gruevski, held a meeting today with the Chairman of the Presidency of Bosnia and Herzegovina, Mr. Zeljko Komshik.

Премиерот Никола Груевски се сретна со претседавачот на Претседателството на Босна и Херцеговина Жељко Комшиќ

Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, денеска оствари средба со претседавачот на Претседателството на Босна и Херцеговина, г-дин Жељко Комшиќ.

Prime Minister Gruevski Welcomed a Delegation of the World Association of Kickboxing Organizations

The President of the Government of the Republic of Macedonia, Mr. Nikola Gruevski held a meeting today with the delegation of the World Association of Kickboxing Organizations, led by WAKO President, Mr. Ennio Falsoni.

Премиерот Груевски прими делегација на Светската кик бокс федерација

Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, денеска оствари средба со делегација на Светската кик бокс федерација предводена од нејзиниот претседател, г-дин Енио Фалсони.

Pages