Соопштенија

AGROFOOD 2011 opens at Skopje Fair

Minister of Agriculture, Forestry and Water Management Ljupco Dimovski is scheduled to open AGROFOOD international fair later in the evening.

Министерот Димовски свечено го отвори 61. издание на Агрофуд 2011

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски, синоќа ја отвори традиционалната саемска манифестација посветена на земјоделско-прехранбениот сектор - Агрофуд 2011.

Отворен Регионалниот самит на систем-оператори за пренос на електрична енергија

Претставници на 12 систем-оператори за пренос на електрична енергија од Југоисточна Европа учествуваат на првиот регионален самит кој во организација на Македонскиот електропреносен систем-оператор (МЕПСО) попладнево беше отворен во Скопје.

Skopje hosts regional summit of electricity transmission system operators

Macedonia is committed to the liberalization of the power market, which will be justified only if is done at equal pace on regional level, Pesevski said, pointing out that the government has allocated substantial funds for power connectivity between Macedonia and its neighbours, Pesevski said.

Министерот за здравство Тодоров во посета на Општа болница и Здравствен дом Кочани

Министерот за здравство Никола Тодоров денеска ги посети Општата болница и Здравствениот дом во Кочани каде што се сретна со менаџерскиот тим и направи обиколока на одделението и амбулантите.

Министерот Сарачини на работна средба со претставници од Сојузот на стопански комори

Ако се почитуваат законите можно е олабавување, но не и укинување на казнената политика за малите и за средните претпријатија (МСП), изјави министерот за економија Ваљон Сарачини по денешниот работен појадок со претставниците на деловната заедница.

На државните универзитети ќе биде воведена Оракл академија

На петте државни универзитети во Република Македонија ќе биде воведена Оракл aкадемија, информира денеска министерот за образование и наука Панче Кралев на отворањето на „Денот на Оракл“.

Oracle Academy to be introduced at state universities

Oracle Academy will be introduced at the five state universities in Macedonia, said Minister of Education and Science Pance Kralev at Tuesday's opening of "Oracle Day".

Minister Ivanovski assesses administration through direct communication with citizens

Some citizens are satisfied from the administration's work in the Central Register, while others partially. In general, they would like to wait less at windows, along with increased efficiency through networking of institutions, for the purpose of swift obtaining of documents, said Minister of Information Society and Administration Ivo Ivanovski, who polled Tuesday citizens at the Skopje-based Central Register over their satisfaction from the administration and the problems they come across

Ивановски ја оценува администрацијата преку директна комуникација со граѓаните

Дел од граѓаните се задоволни од работата на администрацијата во Централниот регистер, а некои се делумно. Генерално во целата администрација бараат да се намали чекањето пред шалтерите, најчеста појава во вторник и во петок, како и поголема ефикасност преку поврзување на институциите со цел побргу да ги добијат бараните документи.

Pages