Соопштенија

Workshop on role of NGO sector in EU environment accession talks

The non-governmental sector represents our partner in the achievement of sustainable development and Macedonia's full-fledged membership in the European Union, said Minister of Environment and Physical Planning Abdilaqim Ademi at Monday's opening of workshop "EU Accession Talks in Environment Field and Role of NGO Sector".

Министерот Тодоров ја посети Градската општа болница „8 Септември“

Околу 50-тина пациенти веќе направија прегледи со магнетна резонанца во Градската болница. Во изминатиов период медицинскиот кадар се оспособи да работи на овој апарат, изјави министерот за здравство Никола Тодоров, кој денеска ја посети Градската општа болница „8 Септември“.

Адеми: Заштита на животната средина, приоритет на МЖСПП

Заштитата на животната средина и одржливиот развој се меѓу водечките приоритети на Министерството за животна средина и просторно планирање, како и обезбедување на основното право на човекот да живее во чиста и здрава средина, истакна на денешната прес-конференција ресорниот министер планирање Абдилаќим Адеми по повод 100-те дена од работата на Владата.

Положено цвеќе по повод 13 ноември, Денот на ослободувањето на Скопје

Делегацијата на Владата беше составена од вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски, министерот за животна средина и просторно планирање Абулаќим Адеми и заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Зоран Коњановски

Вицепремиерот Пешевски на средба со штипските бизнисмени

Вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски денеска оствари средба со дваесетина бизнисмени од Штип и соседните градови со цел директно да се информира на кој начин и со кои мерки дополнително треба да се подобри бизнис климата.

Во Карбинци пуштено во употреба реконструирано училиште и водоснабдителен систем

Вицепремиерот задолжен за економски прашања Владимир Пешевски и градоначалникот на општина Карбинци, Васил Богдански денеска пуштија водоснабдителен ситем со техничка вода за селото Горни Балван. Министерот за образование и наука Панче Кралев и градоначалникот на општина Карбинци, Васил Богдански денеска го пуштија во употреба реконструираното подрачно училиште во село Крупиште.

Тодоров: Најголем дел од клиниките со добра санитарна состојба

По спроведени инспекциски контроли за хигиенските услови на скопскиот клинички центар, кај најголем број клиники, односно кај 17, е констатирана добра санитарна состојба, а кај четири сериозно нарушување, за што директорите ќе бидат казнети два месеци по 15 проценти од платата.

Глувите и наглуви лица од денеска ќе се информираат од дневникот на знаковен јазик на МТВ

Oколу 6000 глуви и наглуви лица од денеска навремено и целосно ќе добиваат информации од земјата и светот од дневникот на знаковен јазик кој ќе се емитува на јавниот радио дифузен сервис Македонска телевизија.

PM Gruevski meets British businessmen in London and Prince Michael of Kent

Prime Minister Nikola Gruevski presented yesterday the opportunities for investing in Macedonia to British businessmen in London at an event organized by the British Business Group Macedonia, chaired by Ray Power.

Средба на премиерот Груевски со британски инвеститори во Лондон и Принцот Мајкл од Кент

Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, вчера во Лондон присуствуваше на настан организиран од Британската бизнис група во Македонија предводена од г-дин Реј Пауер, на кој ги презентираше инвестициските можности кои ги нуди Република Македонија пред повеќе британски инвеститори.

Pages