Соопштенија

Премиерот Заев на работнaта средба со Могерини: Убедлив и видлив е напредокот на Република Македонија за само една година

„Очекуваме дека ЕУ ќе покаже визија и ќе обезбеди одлука за отпочнување на преговорите за пристапување во првата половина од 2018 година“, потенцирашe премиерот Заев на средбата со Могерини во Брисел.

Манчевски: Буџет за професионален и дигитализиран, административен и радиодифузен сервис за граѓаните

Со делот на буџетот од развојната програма, во вредност од 146.540.000 денари, МИОА ќе инвестира во неколку капитални проекти од огромно значење за граѓаните.

Премиерот Заев на средба со претседателот на Европскиот парламент, Антонио Тајани: Европскиот Парламент го препознава напредокот на Република Македонија и останува силен поддржувач на нејзиниот процес за членство во ЕУ

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, во рамките на дводневната работна посета на највисоките институции во Брисел, денеска оствари средба со Претседателот на Европскиот Парламент Антонио Тајани.

Средба на министерот Ибраимоски со германскиот амбасадор г-дин Томас Герберих

Министерот Ибраимоски и амбасадорот Герберих истакнаа дека заедничката заложба за подобрувањето на состојбата на Ромите во Македонија е од голем национален интерес и за двете страни.

Владата на Република Македонија денеска, во 12 часот, ќе ја одржи својата редовна 41-ва седница

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 41-та седница, со повеќе точки на дневниот ред од интерес на граѓаните на Република Македонија.

Министерот Шапуриќ присуствуваше на Конференцијата „Правичен пристап до води и санитација – Национални политики и Локални акциски планови“

Министерот нагласи дека во наредниот период Владата и сите државни органи, како и единиците на локалната самоуправа максимално ќе бидат посветени на подобрување на овие состојби.

Премиерот Заев: Споделуваме знаења и работиме заедно за Македонија да го извлече најдоброто од својот потенцијал

Успешниот менаџментот го движи целиот свет. Јас сум убеден дека можеме во Македонија да оствариме големи резултати ако внимателно се слушаме едни со други, порача премиерот Заев.

Сугарески: Буџетот за 2018 од граѓаните и за граѓаните, најмногу пари за капитални проекти

Буџетот на Министерството за транспорт и врски е проектиран да обезбеди високо ниво на реализација на капиталните инвестиции во делот на гасификацијата, железничката и комуналната инфраструктура.

Заев: Трите цели кои ги споделуваме и за кои имаме поддршка од ЕУ се квалитетно и применливо образование, еднакви можности и широк спектар на можности за вработување

Многу е важно да го свртиме вниманието на целните групи кон кои беше насочен овoj успешен проект: Човечките ресурси и човечкиот потенцијал, како најзначаен капитал на било кое општество, па така и на нашето.

Премиерот Зоран Заев на Конференција за образование во организација на УНИЦЕФ: Заедно ќе создадеме образовен систем, што понатаму само ќе се надоградува, наместо постојано да се менува

Новата Влада на Република Македонија е определена кон одржливи решенија во образовниот систем, во којшто досега многу се експериментираше, а најголема штета од тоа претрпеа децата, учениците, студентите, носителите на иднината на државата.

Pages