Зборот е збор - 100 дена Влада

Во продолжение можете да дознаете повеќе за работата на новата реформска Влада во период од првите 100 дена.

 

Експозе на Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев

 

„Зборот е збор – 100 дена Влада за граѓаните!“ - Публикација со резултатите од работата на Владата на Република Македонија

 

1. Министерство за труд и социјална политика, прес-конференција на министерката Мила Царовска

2. Министерство за транспорт и врски, прес-конференција на министерот Горан Сугарески

3. Прес-конференција на Заменик на Претседателот на Владата на Република Македонија, Кочо Анѓушев, заедно со министерот без ресор задолжен за странски инвестиции, Аднан Ќахил и министерот за без ресор задолжен за регулатива за подобрување на инвестициската клима за домашните претпријатија, Зоран Шапуриќ

4. Министерство за образование и наука, прес-конференција на министерката Рената Дескоска

5. Министерство за внатрешни работи, прес-конференција на министерот Оливер Спасовски

6. Министерство за одбрана, прес-конференција на министерката Радмила Шекеринска

7. Прес-конференција на Самка Ибраимовски, Министер без ресор задолжен за имплементација на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите во Република Македонија

 8. Прес-конференција на Љупчо Николовски, Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство

9. Прес-конференција на Драган Тевдовски, Министер за финансии

10. Прес-конференција на Роберт Алаѓозовски, Министер за култура

11. Прес-конференција на Бујар Османи, Заменик на претседателот на Владата, задолжен за европски прашања, Секретаријат за Европски Прашања

 

12. Прес-конференција на Билен Саљији, Министер за правда

 

13. Прес-конференција на Крешник Бектеши, Министер за економија и Зорица Апостолска, Министерка за странски инвестиции.